Výhody a použití baobabu v kuchyni
Má mnoho využití, ale především je známá pro přípravu slavného energetického nápoje. Například šťáva z Bouye, která se v Senegalu vychutnává za všech okolností. Prášek získaný ze semen baobabu se rozpouští ve vodě nebo mléce a poté se ochucuje dalšími aromaty (muškátový oříšek, vanilka, ananas...) pro vytvoření lahodného koktejlu. Stačí 2 polévkové lžíce prášku z baobabu, do sklenice vody, s trochou skořice, sladíme velmi málo, abychom zachovali dobrou kyselou chuť prášku.
Také se míchá s arašídovým máslem, mlékem a prosem, aby se připravil senegalský Ngalakh, což je sytý dezert, který se připravuje kdykoliv, ale zejména během velikonočních svátků.
Prášek z baobabu, používaný v několika afrických zemích, má vázací, zahušťovací a okyselující vlastnosti, je zahrnut do příprav omáček, obilovin (proso, kukuřice, sorgo, fonio...), krémů.